Lille Prinsen

Nu bär det snart av till Sagateatern för att se föreställningen Lille Prinsen tillsammans med Marina.
Roligt att ni var med i Södertälje Posten och i Länstidningen. Bra jobbat!
Ser med spänning fram emot att få se er aggera.

/Christoffer

Fantastisk helg i Skottvång!

En aningens trött men samtidigt otroligt glad och lycklig återkom jag således från styrelsehelgen, en fartfylld helg men många minnesvärda stunder. För visst var det något speciellt med just denna styrelsehelg... En obeskrivlig känsla av välbehag och lycka fyller min kropp när jag tänker på den potentialen och kraften som finns inom vår förening. Jag blir rörd ända ner i tårna när jag tänker på alla de människor som ideellt kämpar med att ge alla som vill en möjlighet att spela teater.
Jag känner mig en aning sentimental och det kanske beror på den ovissa framtiden jag möter... Jag vet inte vart och om det bär iväg i höst och det faktum gör att jag känner mig maktlös. Däremot vet jag att jag aldrig vill lämna er, ni fenomenala människor som verkligen brinner för det ni gör.
Ni ska veta att jag värderar er högre än de flesta andra saker här i livet.

/Christoffer

image40

PS! Vem tackar man för att det äntligen  är vår???


Fördjupning...

Läste idag i tidningen att 115 miljoner barn i världen inte får börja i skolan. 80 % av dessa barn bor i södra Asien eller i afrikanska länder söder om Sahara.Nära en miljard, majoriteten kvinnor, kan inte läsa en bok eller skriva sitt namn....

Det är lite lustigt att man stöter på sån här information just nu, när det mesta av mitt arbete (utöver Canon då) ägnas åt barn & ungdomars rättigheter i form av barnkonventionen. Artikel 28 säger ju nämligen att barn och ungdomar har rätt till gratis grundskoleutveckling. Artikel 28 tillsammans med nummer 7 och 12 är vad barnen i min och Mikaelas tisdagsgrupp arbetar med. Igår var jag själv med de och vi jobbade fram tre olika situationer baserade på dessa artiklar.
Jag har en känsla av att det alltid är lika akutellt att arbeta med barnkonventionen. Det verkar fånga människors intresse och bidra til något positivt. Vi har redan fått förfrågningar att spela inför kommunfullmäktige, utbildningskontoret samt rädda barnen i Nykvarn. Kan ju bli hur stort som helst det här....
Sen 42 uppläsnningar i sommar följt av 22 föreställningar av "Historien om Oliver". Södertälje kommer få info om barnkonventionen så det räcker och blir över (nästan iaf....)
Detta kan bli hur stort som helst!

I helgen bär det av till Skottvångs gruva för att ha styrelsehelg. Det ska bli intressant och roligt!

/Christoffer

2:a träffen

image39

Vi har nu haft andra träffen. En liten gemytlig timma tillsammans.
Det blev en hel del improvisation med rösten. Kul att se alla och det känns jättebra tycker jag.

mvh
Hans Q

GRATTIS!

Idag vill jag ta tillfället i akt att gratulera en särskild person som har kommit in på scenskolan efter mycket slit och möda.

GRATTIS MARINA, jag visste att du skulle klara det!

KRAM

image38

Första repet...

Kom hem från första sångrepet inför Oliver för ett tag sen. Var riktigt skoj att se alla igen och att få ta ton tillsammans. Hasse hälsade på alla och ställde lite frågor till samtliga för att vi skulle "lära känna" varandra lite bättre. En salig blandning av människor både från STA och annat håll. Många veterander inom sommarteater men också en hel del nya ansikten. Jag tyckte det gick väldigt bra med allt och det finns en stor potential i gruppen att åstakomma något bra vad gäller sången i sommar.
Vi fick göra lite röstövningar, kasta repliker och sen gjorde vi rörelser och sjöng kanon till en sång alla fick lära sig. (som jag för övrigt redan hade sjungit på musiken i mellanstadiet och redan kunde)....
Nästa rep är den 14:e, det ser jag fram emot. På tisdag ska jag och Mikaela ha möte om marknadsföringen samt barnkonventionsarbetet. Sen på onsdag är det produktionsmöte med Hasse och Mikaela.

Peace out

/Christoffer

image34
image35

Ifall ni skulle behöva rimma på STA nån gång!

Rim på Södertälje teateramatörer (-�rer)

I databasen finns 23 rim på Södertälje teateramatörer. Alla ord som slutar på -�rer räknas som rim på Södertälje teateramatörer, så uttal är oväsentligt. Du förstår dock enkelt vilka ord som verkligen rimmar på Södertälje teateramatörer.

Rim: Amatörer, Bols likörer, Endokrina pankreastumörer, Ingenjörer, Koralkompositörer, Kvinnliga lajv-arrangörer, Lajv-arrangörer, Manliga lajv-arrangörer, Merrills Marodörer, Odrörer, Radioamatörer, Rattens musketörer, Reciprokörer, Södertälje teateramatörer, SCB/Generaldirektörer, Sjöcharmörer, Sociala aktörer, Svenska Analogsympatisörer, Svenska generalguvernörer, Svenska skulptörer, Tumörer, Uppsala Studentmanskörer, Urinvägstumörer.


Sångrep i morgon

Hallå!

Planeringen inför sommarteatern flyter på... Det finns en hel del att göra men många duktiga människor som är villiga att ställa upp och hjälpa till. I morgon är det första repetitionen. Vi ska sjunga, JIPPI. Jag tycker det är skoj att ta ton, även fast min sångröst inte är den vackraste.

Har läst första utkastet av manuset. Gillar det starkt, det finns stor potential i det.

Ha det!

/Christoffer

RSS 2.0