Månadens SuperSTAr!!!

Hej!

Är det någon som känner sig manad att axla ansvaret att bli månadens superSTAr i nästa tiljan? Om du känner att detta är ett jobb som passar dig som handen i handsken så kan du ju kommentera detta inlägg och skriva "jag vill vara superSTAr" eller liknande (bara fantasin sätter gränsen på vad du egentligen kan skriva)

Kort och gott så ska du svara på lite frågor som kommer med i tiljan tillsammans med en bild på dig!

//Christoffer


En liten funderare....

Idag funderade jag lite när jag var på jobbet och vi hade inventering (vilket var tråkigt, därav att jag levde i min egna lilla värld)
Majoriteten av det arbetet vi lägger ner i STA görs ideellt. Ändå fungerar det mesta väldigt smidigt och vi presetarar otroligt mycket varje år. (Läs min årskrönika så ser du vad jag menar) Vi har ca 12 grupper igång varje vecka. Flertalet premiärer, både större och mindre, medlemssammankomster, möten, pysseldagar, läger, festivaler, avslutningar för att bara nämna några saker.
Låt oss leka med tanken att alla ledare som idag arbetar ideellt skulle anställas på heltid. Fatta vad mycket vi då skulle kunna göra. Vi skulle, utöver vår ordinarie verksamhet (12 grupper varje vecka) kunna vara ute i skolorna i Södertälje. Vi säger att 10 ledare är ute 3 dagar i veckan på olika skolor. De skulle hinna med att ha minst 80 teaterlektioner i veckan. 80 lektioner med 12 barn i varje blir 960 personer. Sen lägger vi till de över 150 stycken som idag är sysselsatta i vår förening.
De återstående 2 dagarna i veckan skulle ledarna kunna planera och repetera större uppsättningar. Sen skulle de kunna städa på Sagateatern och Flickskolan, ha tiden att göra en Tälje Tilja på minst 20 sidor per nummer, göra jippon på stan och massor med saker till.
DET SKULLE VARA COOLT! Önsketänkande idag, verklighet i framtiden? Man vet aldrig ;)
Jag vet i alla fall att det skulle vara kolossalt mycket roligare än att inventera reservdelar till kopiatorer....

Tack för mig
Christoffer

image14

Gamla bilder

Kul med gamla bilder1 Jag har själv trots min långa historia i föreningen inte särskilt många bilder från förr. Annars är det ju kul med gamla bilder. Vi får försöka få tag på lite och kanske publicera här, eller på sta.nu.

Hans Q

Kom igen nu...

Till alla ni som går in och endast läser i bloggen: Var lite aktiva och kommentera det vi skriver. Släng iväg ett mejl till mig så får du uppgifterna så du själv kan skriva ett inlägg. Jag vill att det ska vara lite liv och rörelse, annars blir det ju så att det endast är jag som skriver. (Vilket är lite tråkigt och inte bloggens syfte).

Idag tänkte jag vara lite nostalgisk och publicera lite gamla bilder.... Dröm er tillbaka!

FÖRSTA BILDEN ÄR FRÅN BADET! Jag spelar "Filip Konvalj" som är skådespelare och und älskare till "Ulla-Maj Wersen".... Slå det ;)

image11

HÄR ÄR FRÅN ROBIN HOOD! Världens coolaste pjäs, bara så att ni vet

image12

HÄR SKA VI HA PARAD INFÖR HAMLE! Notera att det är jag i svart påväg att stänga dörren till Saga!

image13

Det var allt för mig idag!
Jag får vara mer nostalgisk en annan dag

Peace out 

CHRISTOFFER


Kul med en föreningsblogg

hejsan på er alla!

Kul med en egen blogg till föreningen. Kan funka bra som snabbt "snackforum". Bra Christoffer.

Hans Q

Teatergruppen som rockar

Vi har ju många teatergrupper inom STA och alla är coola och kreativa på sitt eget sätt. Dock måste jag idag lyfta fram en väldigt speciell grupp som har betytt otroligt mycket för mig och för hela STA. Ni är helt enkelt COOLA, KREATIVA, DUKTIGA, INTELLIGENTA, PRATIGA, IDÉRIKA och helt enkelt BÄST!

Kör så det ryker nu i vår. Jag dyker upp när ni minst anar det

Allas er Christoffer

image10

STA:s årskrönika 2007

Hallå!

Då var det dags att summera detta händelserika år inom vår förening. Det har kännts lite som ett år då föreningen har åkt berg & dal-bana. Vad minns vi egentligen från 2007? Skandaler, katastrofer, glädjeämnen & framgångar i all ära, dock tänkte jag endast summera årets viktigaste händelser i den ordningen de faktiskt inträffade.

Torsdag 8 februari
Föreställningen "Den konstanta känslan" har premiär. Under ledning av Päiv Lindström spelar gruppen ytterligare två föreställningar, 10 & 11 februari. Så här beskriver de själva sin pjäs:
En samling mestadels komiska betraktelser som fokuserar på kärlek och relationer. Med grymt tempo avhandlas "drömmannen", svartsjuka, en konspirationsteori samt en hel del annat. Den konstanta känslan innehåller omarbetade sketcher från olika källor men även en del nyskrivet material.

image2

Söndagen 11 februari
"Vikten av att vara Ärli(n)g"- gruppen avnjuter afternoon tea för att verkligen komma in i pjäsen och den engelska stämningen. (Dock byttes ju England mot Sverige men vid denna tidpunkt var inte gruppen medvetna om detta)

Lördagen 3 mars
Biljettsläppet till "Vikten av att vara Ärli(n)g" släpps och det uppstår tomult på stan då trycket är så hårt på de eftertraktade biljetterna. (Eller kanske inte, jag har ingen aning för jag har dragit iväg till KINA dagen innan för att shoppa loss prylar till uppsättningen. Måste bara inflika att detta land måste vara det ultimata landet en rekvisitör och en kostymör kan åka till. Allt finns och kostar i princip ingenting. Min väska bestod av tyg, solfjädrar, parasoll & hattar till föreställningen då jag kom hem)

image7
Fredag, Lördag & Söndag 23,24, 25 mars
Under två häktiska dagar och en fredagkväll arbetar styrelsen för fullt i en stuga mitt ute i Flens ödemarker. Diskusionerna kom mycket att handla om hur vi ska utveckla föreningen, få fler ledare, värna om de medlemmar vi har och att komma i från det faktumet att "några enstaka gör allt". En mycket händelserik och lärofull helg.

Lördag 28 april
Mycket inträffade under denna dag. Viktigast var premiären av projektet som hade döpts till "Molière i kvadrat". Pjäserna "Hustruskolan" & "Den Girige" framfördes för fulla läktare både denna dag och även på söndagen.
Dessutom hade Ärling-gruppen, som ett led i marknadsföringen, modevisning på stan. Sekelskifteskläder visades upp och flyers delades ut till den entusiastiska publiken.

Lördag 5 maj
Ärling-gruppen serverar afternoon tea på stan som reklam för pjäsen.

Onsdag 16 maj
PREMIÄR på "Vikten av att vara Ärli(n)g". Tyvärr inte fullsatt med likväl en fantastisk föreställning. Vackra kostymer, roliga rolltolkningar, kärleksfulla förväxlingar för för att bara nämna några saker. Gruppen spelade även den 18, 19, 20, 24, 25 & 26 maj.

image5

Tisdag 29 maj
De nyinköpta stolarna anländer till Sagateatern. En rejäl ansiktslyftning blir det i och med att de kommer på plats. Tack till alla som hjälpte till att skruva ihop dem.


Torsdag 31 maj
Informationsmöte om de två teaterlägrena i sommar hålls på Sagateatern. Efter en trög start med anmälningarna så krossades alla tidigare rekord när det tillslut visade sig att det skulle bli 38 deltagare på årets två läger, mot 30 som ledarna hade satt som maxtal från början.

Tisdag 5 maj
Styrelsens årliga avslutning går av stapeln. Efter styrelsemöte på Sagateatern bar det av till "Wendela Hebbes Hus" där styrelsen och ledarna bjöds på en utsökt middag. Kvällen avslutades med en krocketmatch mellan de 4 deltagarna Krocket-Sandra, Krocket-Chris, Buskage-Börje & GustaF. Om jag inte minns helt fel så var det Krocket-Chris som kammade hem segern. GRATTIS!

Lördagen 16 juni
20 nervösa deltagare samlades uppe på Flickskolans parkering då den första veckan av teaterläger skulle gå av stapeln. Vi gav oss av till Flen där vi fick uppleva en rolig helg med mycket teater, bad och makaronimos.
Under veckan (16-21 juni) arbetade gruppen med Shakespeares pjäs "Stormen". Ett fullsatt uppspel den 21 juni avslutade en fantastisk vecka.
image8
Måndagen 25 juni
Läger nummer två inleds med 18 stycken förväntansfulla deltagare. Under de 6 dagar som lägret höll på arbetade deltagarna med Astrid Lindgrens saga "Bröderna Lejonhjärta". Lägret avslutades den 30 juni med ett mycket uppskattat uppspel.

Måndag 2 juli
Några av föreningens medlemmar medverkar som statister under Kanal 5:s inspelning av TV-seien "Lilla al-Fadji" på Sydpoolen.

Lördag 1 september
Återträff för de båda teaterlägrena. Vi tittar på de inspelade föreställningarna från sommaren och minns hur roligt vi hade.

Måndag 3 september
Fullsatt upptaktsmöte på Sagateatern. Vi kan glädja oss åt att föreningen får 70 nya medlemmar, 5 nya grupper och lika många nya ledare.


Torsdag, Fredag & Lördag 13, 14 & 15 september
Sagolika stigen spelar flertalet fullsatta föreställningar under dessa tre dagar för förskolaklasser och allmänheten. Samanlagt besökte 600 barn kusens backe under dessa dar. Särskilt cred till personen som svimmade bakom länstidningens reporter men ändå genomförde samtliga föreställningar med bravur. 
image9
Tisdag 25 september
Sandra, Mikaela & Christoffer deltar på Träffpunkt Täljes aktieägarträff på Tom Tits. God mat samt föreläsning om turism och framtiden stod på programmet.

Helgen 20-21 oktober
Föreningens styrelse och ledare får under denna helgen delta i en kurs om regi. Mycket uppsakattat av deltagarna.

Lördag 24 november
Teatersportscup avgörs uppe på Flickskolan. De fem lagen A-laget, Överskottsbolaget, Aktiebolaget, Tillslaget & Murmelburkarna gjorde upp om den åtråvärda titeln. Aldrig har nog flickskolan varit så välbesökt och så många skratt hörts inne i Molière.
image10
Fredag 30 november
Årets mest glamorösa dag. STA:r-galan gör succe. Sagateatern har nog aldrig varit så utsmyckad och fylld av så många vackra klädnader. En afton vi sent kommer att glömma. Föreningens medlemmar och grupper fick ta emot pris för sina fantastiska prestationer under det gågna året. Vi längtar redan till nästa gala.
image11
Måndag 3 december
Höstterminen avslutas med en av föreningens mest välbesökta Julavslutningar. Sagateatern var fylld till bristningsgränden (och vi tackar gudarna att brandskyddsmyndigheten inte var där). Sammanlagt 9 stycken grupper bjöd på uppspel som höll på sent in på kvällen.

Onsdag 19 december
Ett gäng från föreningen deltog, iklädda medeltidskläder, på galapremiären av filmen ARN. Vi gav en känsla av medeltid på Rigoletto samt Stockholms stadshus. Några av oss pratade ju faktiskt till och med med Stellan Skarsgård ;)Det har verkligen hänt en hel del under 2007 och det är med glädje jag ser tillbaka på det gågna året. Många uppspel, sprudlande energi och glada deltagare har präglat det.
Nu när vi blickar framåt åt 2008 så tror jag att det nya året kommer vara minst lika händelserik som det gågna.

1. Barn & Ungdomsteater-festival 24 maj
2. SOMMARTEATER
3. Sagolika Stigen
4. Ett flertal premiärer bla Lille Prinsen & Grevinnan
5. Mycket teater, många repetitioner, kreativa deltagare, många glada miner

Tack för mig och 2007. Nu blickar vi framåt

Evigt Er
Christoffer

RSS 2.0