Akta så att du inte går in i väggen…

…den som nu äntligen är på plats och har delat Shakespeare i två rum. Den enda kommer också fortsättningsvis att fungera som repetitionslokal, den andra halvan har gett upphov till ett större klädförråd för att vi ska kunna inhysa alla de fantastiska kostymer som STA har i sin ägo.

Jonas, Janne, Olle, Christoffer och Sandra har kämpat i helgen för att allt ska bli klart innan verksamheten drar igång. Nu ska bara klädförrådet iordningställas innan vi kan börja använda det ordentligt!

 


PREMIÄR på CAFÉ CABARÉ


Kringelfestivalen

Kringelfestival med allt vad det innebär! STA fanns självklart med på ett hörn!
Ett regning Södertälje mötte oss i morse men som tur var drog det bort vid 10-tiden för att sedan bli uppehåll resten av dagen.
Mingel på Torekällberget stod på programmet då vi i STA skulle sprida atmosfär i Råbygården, arbetarbostaden och i stadsparken.

Pastorn höll husförhör och förberedde sig för begravningen av Johan som dött av kolera. I arbetarbostaden kokades det röda vinbärssylt och piskades mattor. Lill Anna bar omkring på lillebror Olle, medan pigan i Råby fick tjärna smör och bära vatten. Drängen i Råby fortsatte att arbeta med sin kratta medan luffaren bar ved fram och tillbaka.
Södertälje Teateramatörer höll även i ansiktmålning uppe vid Lillgården!

En rolig dag helt enkelt!Facebook

Gå med i vår grupp på facebook: Södertälje Teateramatörer!

Ledarutbildning

Fia och Christoffer anordnade under den gångna helgen en ledarutbildning för att fram fler ledare till vår veckotaliga teaterverksamhet.

Totalt 9 stycken STA-medlemmar deltog på kursen och fick lära sig om STA:s historia, kunskap om hur man lägger upp en teatertermin och höra anekdoter från Fia och Christoffers år som ledare, bara för att nämna några saker.


Bli inte förvånad ifall du träffar på Gustav, Lisa, Lisa, Sandra, Sandra, Janne, Ida, Frida eller Erik som din ledare i höst! Vad roligt att ni är sugna på att axla det fantastiska ansvaret som teaterledare. Ni vet väl att det är världens bästa fritidssysselsättning va?


Teaterläger TELGE

STA anordnade teaterläger under vecka 33 för barn och ungdomar boende i Telge Bostäder och Telge Hovsjö.
10 deltagare arbetade tillsammans med ledarna fram pjäsen "Oj, jag har tappat rösten". Pjäsen handlade om en uttråkad drottning som vill bli underhållen men den elaka Morticha trollar bort alla artisters röster eftersom Mortichia själv sjunger fult och därför inte får vara med. Detta leder såklart till en polisjakt på de försvunna rösterna.

Glada deltagare, IKEA på Marenplan, snygga tröjor m.m förgylde denna vecka.
Teater i höst?

Vill du spela teater med oss i höst?
Välkommen på vårt upptaktsmöte den 1 september klockan 18 på SAGATEATERN!
Våra ledare kommer att presentera sig och berätta om våra teatergrupper och vad som händer i föreningen under hösten!


Ett år sedan...

Idag är det ett år sedan premiären på förra årets sommarteater Historien om Oliver.
I år blir det tyvärr ingen sommarteater men förhoppningsvis är vi tillbaka med nya krafter om ett år igen!


RSS 2.0