STA sprider känsla och atmosfär

Torekällberget firade 80 års jubileum tisdagen den 7 juli, samtidigt som man passade på att inviga den nya stadsparken.
STA var ju självklart på plats och minglade runt bland glada jubileumsbesökande. Förutom att lyssna på tal av museechefen kunde gästerna på Torekällberget få sig en pratstund med de vattenbärande pigorna från Rågby Hage, det vackra paret som strosade runt i parken och många fler karaktärer.


Utdrag ur artikel i Länstidningen från 090708

På väg upp till djuren möter Hanna Broo och Ulrika Björnfot, fritidsansvarig på Stålhamras särskola, en grupp flickor klädda i gammeldags kläder. Hanna inspekterar dem noga.
- Vi brukar gå hit ganska ofta men i dag är det lite speciellt eftersom det är kalas. Hannas mamma arbetar i en barnbutik här borta så vi ska gå dit sedan och hälsa på också, säger Ulrika Björnfot.

De ska snart äta födelsedagstårta men först är det djuren som gäller. Hanna Broo får frågan vilket som är hennes favoritdjur och svarar bestämt:
- Hästar.
De fint klädda flickorna kommer från Södertälje teateramatörer.
- Vi ska gestalta en landsväg och vara folk som levde på 1800-talet, säger Johanna Lindquist, 15.
De ska föreställa rika personer, med strukna klänningar och välordnat hår. De tycker alla att det är lätt att leva sig in när man bär gammeldags kläder.
- Man pratar med folk på ett speciellt sätt, man blir en karaktär, säger Lisa Vässmar Frick, 15, som håller på och flätar fjortonåriga Kristin Wannemos hår. Med sig har de lilla Mathilda Ottosson, 6, i sött blommigt huckle.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0