STA jubilerar!


Medborgardagen

Tillsammans med över 40 st andra föreningar i Södertälje deltog STA på medbrogardagen i stadshuset som genomfördes lördagen den 20 mars.
STA genomförde teatersminkning för barnen, gatuteater på olika platser i stadshuset samt reklam inför nästa uppsättning: "Vakter! Vakter" samt uppmärksammade att vi fyller 50 år som förening.

Tack till alla som var med under dagen
Nästa premiär!

Den 9 maj har föreställningen "Vakter! Vakter!" premiär.

I staden Ankh-Morpork händer märkliga saker. Det märker Morot Järngrundarsson när han får sitt första jobb i staden som en del i stadsvakten. Staden, som har många fina anor, är full av hemliga sällskap med märkliga figurer som gör vad som helst för att ta över makten i staden. Morot och hans kollegor får ett svårt uppdrag på halsen när de upptäcker 3 tjuvar fastbrända i en söndervittrad tegelvägg. Vad kan ha orsakat detta? Kan det vara en drake eller är det bara en vanlig vadar- fågel? Har drakuppföderskan Lady Ramkin något med saken att göra? Och vems är spåren som leder in i gränden? Kom och se en kamp mellan goda och onda, djur och människor. Allt kan hända i en stad där bara fantasin sätter gränserna.

Vakter!Vakter! är skriven av författaren Terry Pratchett och ursprungligen en bok som Stephen Briggs förde över till pjäs 1993. Vår regissör Andrea Molin Storbjörk har själv översatt den från urpsrungsspråket engelska.
Klassfiende till Göteborg

I hård konkurrens från hela Sverige har föreställningen Klassfiende tagits ut till Amatörteaterns riksförbund (ATR) teaterfestival i Göteborg i maj.

Grattis till STA och alla medverkande


Internationella kvinnodagen

Berguvarna spelade föreställningen Café Cabaré som ett inslag i friandet av den internationella kvinnodagen  i Södertälje stadshus.


Sportlov och teater på AXA

Under TELGE:s sportlovsdag i AXA Sport Center i tisdags hade STA teaterfabrik för lovlediga Södertäljebor.
En hel del pjäser skapades under denna "löpande band teater"-form...

Tack till alla som deltog!


RSS 2.0